Skottland i ett nötskal

Storbritannien
Det vackra och dramatiska landskapet, de vänliga skottarna har gett många fina minnen. I år bor vi på ett hotell under vistelsen, d.v.s. fyra nätter i Skottland. Vi har försökt att samla det som är det typiska med whisky och slott m.m. men även andra saker som man kanske inte förväntar sig. Vi besöker Edinburgh och tar en tur på en av Skottlands alla sjöar.
Dag 1

Vi åker via Öresundsbron och färjan Rödby-Puttgarden till Bremen och Atlantic Hotel an der Galopprennbahn. Här väntar en gemensam middag.

Dag 2

Efter en rejäl frukost är det dags att fara vidare. Så småningom lämnar vi Tyskland och kommer in i Nederländerna. Vårt slutmål denna eftermiddag är Ijmuijden, hamnen utanför Amsterdam. Vi går ombord på båten som ska ta oss till norra England. På kvällen samlas vi till en middag i restaurangen.

Dag 3

Good Morning! Efter det att vi ätit frukost och ställt om klockan står vår buss framkörd på kajen i Newcastle. Vi börjar med ett besök på ett av slotten i England, Alnwick Castle, som vi kanske har sett på TV här i Sverige. Baronen av Alnwick, lät bygga de första delarna av borgen 1096. Slottet är i gott skick och används för många ändamål, förutom bostad för hertigen och hans familj. Slottet har använts i filmer och TV-serier som Harry Potter, Robin Hood: Prince of Thieves, Ivanhoe, Downton Abbey med flera. Här får vi en guidad tur och kanske känner vi igen oss. Tidig kväll kommer vi till Skottland och vårt hotell i Dunblane, DoubleTree by Hilton, ett hotell som inte gör någon besviken.

Dag 4

Efter frukost bär det av mot Glasgow. Strax utanför staden ligger Auchentoshan Distilleri, här får vi en rundvisning och även en s.k. ”dram”. Färden fortsätter norrut till Loch Lomond och en härlig båttur. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5

Idag besöker vi, tillsammans med en lokalguide, huvudstaden i Skottland – Edinburgh. Det finns även tid att vandra runt själv, kanske på The Royal Mile där man kan hitta både pubar, caféer och skotskrutigt. Kvällens middag äter vi tillsammans på hotellet.

Dag 6

Idag är det utflykt som gäller. Vi tar bussen upp till Kincraig för att besöka en fårfarm. Här arbetar den skotska rasen bordercollie med att hålla ordning på fåren. Vi vänder tillbaka till staden Pitlochry och här kan den som vill äta lunch. Turen fortsätter ner till Bridge of Allan där vi besöker ett av de minsta bryggerierna i Skottland. Tillbaka till hotellet för kvällens middag.

Dag 7

Vi åker längs med den östra kusten och viker så småningom av för att besöka ön Lindisfarne. Här fick munkarna på ön uppleva de nordiska vikingarnas raseri. Vi lämnar ön efter att ha sett den stora ruinen och känt historiens vingslag. Lunch på fastlandet innan vi kör vidare ner till Newcastle och vår båt. Det blir dags för incheckning i våra hytter samt att äta middag ombord.

Dag 8

Klockan 09.30 är vi åter i Ijmuiden. Vi tar vägen via Nordsjövallen för att se hur holländarna har stängt havsvattnet ute. Vi kommer in i Tyskland igen och under dagen har vi ätit både lunch och druckit kaffe. Till kvällningen når vi Ahrensburg, norr om Hamburg. Vi äter gemensam middag och ”nattar” över på Hotel am Schloss Ahrensburg.

Dag 9

Sista dagen med gänget! Vi tackar för oss och beger oss vidare hemåt.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-, bro- och färjekostnader
• Del i 2-bädds rum/hytt ins. 8 nätter
• 8 frukost
• 8 middagar exkl. dryck
• Utflykter enl. program
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 2.824:-
• Platsmarkering 225:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 05.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 06.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 06.20
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 06.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Atlantic Hotel an der Galopprennbahn 

Double Tree by Hilton Dunblane 

Hotel am Schloss Ahrensburg 

Om Rederiet

DFDS 

Bra att veta

Glöm ej pass och Försäkringskassans utlandskort.

Valuta

Brittiskt pund.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG