Sommardagar vid Hjälmaren

Sverige
Vår resa tar oss bland annat till den spektakulära konstutställningen ”Konst på hög” och en lunchkryssning på sjön Hjälmaren och på Svartån.
Dag 1

Vi avreser från våra hemorter och i trakterna av Askersund är det dags för lunch innan vi fortsätter till konstutställningen. “Konst på hög” är en skulpturpark i Kumla med omkring 30 konstverk. Den besynnerliga högen skapades av aska när oljan utvanns ur skiffer 1940-1966. Här får vi en guidad tur. Vi fortsätter till vårt hotell mitt i Örebro, där både rum och mat väntar.

Dag 2

Idag får vi med en lokalguides hjälp veta allt om Örebro, varför staden kallas för kex och skostaden och historien om vattentornet Svampen. Vi besöker också friluftsmuseet Wadköping i centrala Örebro. Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse, stadsmiljö och invånare. Här finns museer, utställningar, café och restaurang, träsvarvare, handelsbod, bageri och många andra butiker och hantverkstäder. Nu är det dags för lunch och båtfärd. Ombord på M/S Lagerbjelke färdas vi på västra Hjälmaren och Svartån. Kaptenen berättar om Örebro sluss, stadsparken och de pampiga villorna som vi passerar längs Svartån. Vi återvänder till hotellet och det finns tid att gå en promenad på stan innan vi äter kvällens middag.

Dag 3

Efter frukost vänder vi hemåt. Men först besöker vi den blomstrande Julita Gård och Sveriges Lantbruksmuseum. Nordiska museets arbete med att bevara historiskt växtmaterial är koncentrerat till Julita och här finns också klonarkiv för olika växter, bland annat äpplen, päron, humle och rabarber. Vid Julita gård finns också Arthur Bäckströms friluftsmuseum “Julita skans”. Eftersom anläggningen hade Skansen i Stockholm som förebild men låg i Julita socken kom den att kallas Julita skans. Vi äter lunch innan vi lämnar Julita för denna gång. Bussen tar oss söderut tillbaka till våra hemorter.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Del i 2-bäddsrum 2 nätter
• 2 frukost
• 2 lunch
• 2 middag ex. dryck
• Utflykter enl. program
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 600:-
• Platsmarkering 75:-

AVRESA:

Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 08.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 08.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 08.50
Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 09.20

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Scandic Grand Örebro 

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG