Spanska solkusten

Spanien
Andalusien har ett mycket behagligt klimat och är ett kontrasternas landskap. Här hittar vi underbar natur, god mat, spännande kultur och historia, fantastiska städer och en lång kustremsa med milsvid sandstrand. Under vår vistelse bor vi i Almuñecar på 4-stjärniga Hotel Victoria Playa. Halvpension ingår i priset och inkluderar vin och vatten till middagen.

Costa del Sol är en 20 mil lång kuststräcka som du finner i den södra delen av Spanien. Denna bit av regionen, Andalusiens kustremsa, sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster. De största turistorterna ligger väster om Malaga där kusten i huvudsak består av långa stränder. Costa del Sol är numer uppdelad i två delar och vi kommer att bo på den så kallade Costa Tropical. Klimatet här gör att man kan odla exotiska frukter som mango och avocado. Här skiner solen 300 dagar om året och i Almuñecar har många skandinaver skaffat sig ett andra hem i solen, en tillflykt när vintern hemma känns lång. I oktober ligger medeltemperaturen dagtid på cirka + 24 grader. Staden har drygt 25.000 invånare och begränsat utbyggd turism.

DAG 1

Vi avreser från hemorten under tidig morgon för att efter en rast anlända till Göteborg och Landvetter. Går allt som det ska finns tid för att äta något på flygplatsen. Flyget avgår runt lunch för att landa i Malaga på eftermiddagen. Här väntar nu vår buss för att ta oss till hotellet, en dryg timme österut. Under vår vistelse bor vi på fyrstjärniga Hotel Victoria Playa i Almuñecar. Hotellet ligger ca. 20 minuters promenad till Gamla stan och 200 m. till stranden. Vill man inhandla dryck, frukt m.m. ligger livsmedelsbutiken 5 minuters promenad från hotellet. Tycker man att havet känns för kallt att bada i har hotellet uppvärmd pool. De luftkonditionerade rummen på Hotel Victoria Playa har gratis Wi-Fi, satellit-TV och egen balkong. Alla badrum har hårtork, på rummet finns värdeskåp (mot avgift) och även kylskåp. På hotellet finns restaurang och bar, trädgård och terrass. Önskar man träna finns även ett litet fitnesscenter. I priset ingår halvpension d.v.s. frukost och middag inkl. vin och vatten.

DAG 2-14

Nu har vi 13 härliga dagar att utforska Almuñecar och dess omgivningar. På fredagarna finns en trevlig marknad att besöka vid busstationen. På en höjd ovanför Gamla stan ligger ett moriskt slott. Här finns en botanisk trädgård och en fågelpark. I Gamla stan finns trevliga restauranger, caféer och butiker i vindlande gränder och på vackra torg. Ta en promenad längs havet och njut.

DAG 15

Idag är det dags att säga hej då till Spanien för denna gång. Bussen hämtar oss i arla morgonstund för färd till flygplatsen. Flyget avgår från Malaga 07.00 för att anlända till Landvetter 11.45. Vår buss väntar på oss och vi stannar någonstans under vägen för en rast. Beräknad hemkomst till Västervik 18.30.

Splash
Halvpension
ingår i priset
Underbar natur, god mat,
spännande kultur & historia
Vi bor på 4-stjärniga
Hotel Victoria Playa
BOKA DIN RESA HÄR om boendetValutaBra att veta

Vid frågor, kontakta mig

Åsa Bjuréus

Resesäljare / Reseledare

+46 490 83 000

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss och flygresor t/r
• Inhägnad parkering i Västervik och Ankarsrum
• Transfer flygplats-hotell t/r
• Del i 2-bäddsrum 14 nätter
• Halvpension fr.o.m. middag inkl. vin och vatten dag 1 t.o.m. frukost dag 15
• Sen lunch på hemvägen
• Färd-/reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum: 2200:-
• Ev. utflykter

Om Boendet

Hotel Victoria Playa 

Victoria Playa Hotel ligger mindre än 5 minuters promenad från den turistiska Playa de San Cristóbal och bara 15 minuter från shoppingcentret och den gamla historiska staden Almuñécar.

Bra att veta

Glöm inte giltigt pass och försäkringskassans utlandskort. Viktbegränsningar på flyget samt andra avbeställningsregler. Stavning av namn måste överensstämma med passet.

OBS! Ev. vaccinationspass/intyg kan krävas.

Allmänna och särskilda resevillkor, läs mer här.

AVRESA:

2 oktober 2021. Västervik, Lunnargatan 14 kl. 05.00.
Övriga orter se ert deltagarbevis.

Valuta

Euro.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV