Spanska Solkusten

Spanien
Här hittar vi underbar natur, god mat, spännande kultur och historia, världsstäder och en lång kustremsa med milsvid sandstrand. Under vår vistelse bor vi i år i Benalmádena på fina 4-stjärniga MAC Puerto Marina, bara ett stenkast från den fina hamnen. Costa del Sol som är en 20 mil lång kuststräcka finner du i den södra delen av Spanien.

Kustremsan sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster. I mars ligger medeltemperaturen på sköna +20 grader dagtid, i våra trakter i Sverige ligger medeltemperaturen på +4 grader. I södra Spanien lyser solen minst 300 dagar/år. Eftersom vi bor precis vid stranden kanske någon lockas av att ta ett dopp i havet. Benalmádena är en trevlig stad och består av 3 st. stadsdelar. Den ligger granne med Torremolinos som idag är en stad med charmiga gränder och trevliga affärer i den gamla staden.

Dag 1

Vi avreser från hemorten för att flyga från Stockholm till Spanien. Vi landar i Malaga under sena eftermiddag och en buss hämtar oss för att ta oss den korta biten till Benalmádena. Vi får våra rum på MAC Puerto Marina, alla med balkong eller terrass, dock ligger inte alla i solen. Varje kväll serveras middag i hotellets matsal där man också äter frukost. Hotellet har pool och solsängar, gratis WiFi, satellit-TV. Rummen är utrustade med hårtork och kylskåp, safebox mot tillägg. Badhandukar finns mot deposition.

Dag 2-14

Nu har vi två härliga veckor på oss att njuta och utforska Benalmádena och dess omgivningar. Runt hotellet finns många fina restauranger och barer för en lunch eller kanske en drink, varför inte vid hamnen. Staden har tre stadsdelar, alla olika varandra. Vi bor i Costa som är längst ner mot havet och är man intresserad av båtar så är det här man ska vara. Det finns också ett akvarium som visar arter från världens stora hav. Mellandelen kallas för Arroya del la Miel, Här bor många spanjorer och det finns många butiker, caféer och restauranger. Vi man göra andra saker finns linbana upp i bergen, Tivoli och ett fjärilshus. Den äldsta delen, Benalmádena Pueblo, har ett lugnare tempo än de två andra stadsdelarna. Hit kan man ta lokalbussen och äta lunch eller bara ströva runt. Önskar man åka på utflykter säljs dess av hotellet.

Dag 15

Under tidig morgon är det dags att säga adjö till Benalmádena för denna gång. En buss hämtar oss på hotellet och vårt flyg avgår från Malaga till Stockholm under eftermiddagen. En av Hallens bussar hämtar oss och tar oss tillbaka till Småland igen.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss och flygresa t/r
• Transfer flygplats t/r
• Del i 2-bäddsrum med balkong
• Halvpension fr.o.m. middag dag 1 t.o.m. frukost dag 15
• Färdledare

TILLÄGG:

• Enkelrum: 4.998:-
• Balkong mot Courtyard 1.020:-/pers
• Balkong mot pool 1.505:-/pers

Om Boendet

Mac Puerto Marina 

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

Valuta

Euro.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG