Trandansen vid Hornborgasjön

Sverige
Från korkeksskogarna i Spanien till Hornborgasjön i Västergötland kommer varje år 10.000-tals tranor med våren till kalla norden. Att på nära håll se dessa tranor utföra sin berömda parningsdans är en attraktion som lockar turister från hela Europa.

Under dagen besöker vi även Cesarstugan. Här äter vi lunch i 1800-talsmiljö och får en guidning i deras utställning ”Bondens år”. En nostalgisk tillbakablick på bondens liv under 1930 och 40-talet.

Dag 1

Tidig morgon åker vi från Västervik för vidare färd förbi Eksjö och Jönköping mot Falköping. Efter en rast med kaffe och smörgås kommer vi till Naturum vid Hornborgasjön. Här får vi en timmes ”tranguidning”. Vi får höra allt om tranans historia och mer därtill. I Naturum finns en utställning om sjöns historia och dess fågelliv, ett vackert bildspel och utsiktstorn, (glöm inte kameran). Följer du spången ut på Fågeludden har du möjlighet att se tranorna på mycket nära håll.
Efter två timmar åker vi vidare till Cesarstugan för en välsmakande lunchbuffé. När vi har ätit klart tar vi en promenad genom allén till “Bondens år”, ett unikt museum där man får guidad vandring genom en bondes liv på 1930- och 40-talets Sverige. Detta framställs med tidsenliga fordon, byggnader och redskap men även med ett 50-tal verklighetstrogna vaxfigurer. Där går man genom bl.a miljöer med åkrar, fattighus, logdans, bröllop och mjölkning.
Innan vi påbörjar hemresan gör vi ett besök i deras handelsbod där de säljer lantlig inredning, hembakta godsaker samt andra lokala delikatesser. Hemkomst till Västervik ca 20.00 efter en lång och innehållsrik dag.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Kaffe och smörgås
• Guidning på Naturrum
• Lunchbuffé
• Entré och guidning på bondens år

TILLÄGG:

• Platsmarkering 25:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 06.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 06.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 06.50
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 07.20

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG