Värmland och Lars Lerins Sandgrund

Sverige
Följ med på en innehållsrik resa till vackra Värmland. Här besöker vi bland annat Lars Lerins egen konsthall Sandgrund. Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen med sina enastående konstverk. Under vår resa besöker vi också Selma Lagerlöfs barndomshem Mårbacka, Klässbol Linneväveri och ett av landets vackraste konstmuséeum, Rackstadmuséet. Ett besök i Gustav Frödings minnesgård Alsters Herrgård är också ett måste.
Dag 1

Vi avreser från hemorten på morgonen för att ta oss en bit genom Sverige upp till vackra Värmland. Under vägen gör vi ett stopp för kaffe och smörgås. Efter vår kafferast tar bussen oss vidare till Karlstad och Lars Lerins Sandgrund. Här får vi en en guidad visning och egen tid att utforska hans vackra konstverk. Efter vårt besök på Sandgrund tar vi oss till vårt hotell Scandic Winn. Gemensam middag väntar på kvällen.

Dag 2

Efter frukost bär det av norrut. Vi börjar dagen med ett besök på Selma Lagerlöfs Mårbacka, författarinnan och nobelpristagaren som har skrivit böckerna om Nils Holgersson och Gösta Berling. I den vackra trädgården finns vi en fruktodling, grönsaksland, kryddträdgård och blomsterprakt. Ett måste när man är i dessa trakter är ett besök på Klässbols Linneväveri, som levererar till kungahus, ambassader och inte minst till den årliga Nobelfesten. Efter vårt besök Klässbol besöker vi Rackstadmuseét, ett av landets vackraste konstmuseum. Efter vår upplevelserika dag återvänder vi till Karlstad och under kvällen väntar en gemensam middag på hotellet.

Dag 3

Vi unnar oss lyxen att äta frukost i lugn och ro innan vi lastar in vårt bagage i bussen. Strax utanför Karlstad ligger Alsters Herrgård – Gustav Frödings minnesgård. Här gör vi ett besök innan vi lämnar Värmland för den här gången. Efter stopp för middag kommer vi åter till våra hemorter med många resminnen i bagaget.

Splash
Guidad visning av
Lars Lerins verk
Besök på bl.a. Mårbacka
och Klässbol Linneväveri
Gustav Frödings minnesgård
Alsters Herrgård
BOKA DIN RESA HÄR om boendet

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Kaffe och smörgås dag 1
• Del i 2-bäddsrum 2 nätter
• 2 frukost
• 3 middag exkl. dryck
• Utflykter enligt program

TILLÄGG:

• Enkelrum 600:-
• Platsmarkering 75:-

Om Boendet

Scandic Winn, Karlstad 

Viktig information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

Information gällande Covid-19

EU:s digitala covidbevis är ett dokument som visar att du har fått vaccin mot covid-19. Covidbeviset underlättar för resor inom Europa. Covidbeviset är kostnadsfritt och du beställer via E-hälsomyndighetens nya e-tjänst Covidbevis.
Läs mer och skaffa ditt Covidbevis på covidbevis.se

Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV