VÄV 2020 i Halmstad

Sverige
I september 2020 arrangeras Vävmässan på Halmstad Arena. Mellan 8.000–10.000 svenska och internationella besökare förväntas komma till Vävmässan som är den största i världen i sitt slag. Vävmässan arrangeras vart tredje år av Svenska Vävrådet.

Den allra första Vävmässan gick av stapeln 1986, just i Halmstad. Nu är det dags igen! Här erbjuds föredrag, textila utställningar och ett stort utbud av både svenska och internationella utställare. Vi bor centralt i Halmstad på Scandic Hallandia en natt och gör ett intressant besök i Unnaryds Bonadsmuseum.

Dag 1

Vi avreser från vår hemort på morgonen. Vi stannar för kaffe och smörgås i trakten av Vrigstad. Färden går sedan vidare via Värnamo ut på mindre vägar till Unnaryds Bonadsmuseum. Unnaryds hembygdsförening hade på 70-talet fått en donation från gården Sjö utanför Unnaryd, bestående av ett tiotal mycket välbevarade sydsvenska bonadsmålningar. Idag finns ett 30-tal bonader i museet. Här får vi en guidad visning av utställningen och vadmalsstampen. Om du vill, ta med en längd yllekläde hemifrån så kan vi göra ett försök att “stampa till vadmal”. Bara några minuters resa från Unnaryd ligger sjön Bolmen och prisade Tiraholms fisk. Här blir vi serverade grillad regnbågslax odlad i Bolmen och kryddad med fiskkrydda från Österlen. Under eftermiddagen checkar vi in på centralt belägna Scandic Hotell Hallandia i Halmstad. Kanske hinner vi med ett besök på Halmstads konsthall där Sveriges första jurybedömda Vävsalong arrangeras, som visar på vävningens bredd både vad det gäller teknik och material.

Dag 2

Hotellfrukost och avresa till vävmässan på Halmstad Arena. Här får vi en heldag på mässan (entré ingår ej). Mässan består av två delar, en kommersiell del och en konferensdel. Allt handlar om vävning, vävstolar, vävredskap, garner och annat material. Här finns även litteratur, kurser och utbildningar. Läs mer på deras hemsida www.svenskavav.com. Kl.17.00 påbörjar vi hemresan. Med en rast vid Motell Ljungby kommer vi hem till Västervik ca 22.00.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Del i 2-bäddsrum 1 natt
• Kaffe och smörgås
• Entré och visning av Unnaryds Bonadsmuseum
• Lunch på Tiraholms fisk

TILLÄGG:

• Enkelrum 625:-
• Platsmarkering 50:-
• Entré till mässan

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 06.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 07.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 07.20
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 07.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Scandic Hallandia  

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG