Ven – paradisön i Öresund

Sverige
Följ med till den historiska ön Ven som ligger i Öresund mellan Danmark och Skåne, en idyll väl värt ett besök. På Ven finns konst och hantverk, mat från jord till bord, museum och små butiker.
Dag 1

Vi avreser från hemorten på morgonen mot Helsingborg. Efter rast för kaffe och smörgås i trakten av Växjö kommer vi fram till vårt centrala hotell i Helsingborg ca. kl. 13.00. Kanske kan vi få våra rum redan nu, annars ställer vi in bagaget i receptionen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2

Efter frukost bär det av mot Landskrona och färjan över till Ven. Här möter vår duktiga guide Tommy oss för en heldagstur på paradisön. Vi börjar med förmiddagskaffe med durumbulle på cafeet i Bäckviken. Därefter besöker vi Nämndemansgården, Vens hembygdsgård och Tycho Brahemuseet med Stjärneborg som var Tychos Observatorium. Lunchen äter vi på Backafallsbyns restaurang. Turen avslutas med ett besök vid Sankt Ibbs gamla kyrka från slutet av 1100-talet. Båten till Landskrona väntar på oss kl. 16:45 och vi är åter i Helsingborg ca 18:00. Kvällen fri för egna upptåg.

Dag 3

Idag kan vi ta en sovmorgon innan det är dags för frukost. Vi avreser från hotellet kl. 11.00 och kommer att stanna i Ljungby lagom till lunch. Hemkomst till Västervik beräknas till kl. 17.00.

Splash
En duktig
lokalguide på Ven
Lunch på Backa-
fallsbyns restaurang
Centralt boende
i Helsingborg
BOKA DIN RESA HÄR om boendet

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

  • Bussresa, kaffe och smörgås
  • Del i dubbelrum 2 nätter
  • 2 frukostbuffé
  • Utflykt till Ven med båtbiljett Landskrona – Ven t/r samt förmiddagskaffe, lunch, entréer och guidning

TILLÄGG:

  • Enkelrum: 660:-
  • Platsmarkering i bussen: 50:-

Om Boendet

Scandic Oceanhamnen 

Ett stenkast från Helsingborgs stadskärna precis vid havet ligger den nya, innovativa stadsdelen Oceanhamnen och hotellet med samma namn, Scandic Oceanhamnen. I relaxavdelningen kan du njuta av den hänförande panoramautsikten. Här ligger den glittrande kusten för dina fötter. Slå dig ner bland gröna växter i de hängande fåtöljerna, yoga i morgonsolen eller bastubada i skymningen.

Bra att veta

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 07.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 07.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 07.50
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 08.20

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Viktig information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

Information gällande Covid-19

Från och med 9/2 2022 är restriktionerna borttagna i Sverige. Vid resa utanför Sveriges gränser kan det krävas giltigt Covidbevis samt giltig legitimation. Det är ditt eget ansvar att ha korrekta resehandlingar.

EU:s digitala covidbevis är ett dokument som visar att du har fått vaccin mot covid-19. Covidbeviset är kostnadsfritt och du beställer via E-hälsomyndighetens nya e-tjänst Covidbevis.
Läs mer och skaffa ditt Covidbevis på covidbevis.se

Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV