ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Vikingakryssning Island & Färöarna

Island
Vi följer våra förfäders spår, vikingarnas rutt via Norge, Shetlandsöarna med besök på Island och Färöarna. En kryssning på Nordatlanten, där vi njuter av naturen under våra strandhugg. Vi möter dramatisk natur och ett spännande djurliv.
DAG 1

Vi lämnar våra hemorter på morgonen och låter bussen ta oss västerut, till Göteborg. Här väntar Stena Line som tar oss över Kattegatt till Fredrikshamn. Färden går vidare till Hotel Jutlandia i Fredrikshamn för övernattning och middag.

DAG 2

Bussen tar oss till toppen av Jylland och Hirtshals. Efter lunch är det dags att gå ombord på MS Norröna som kommer att bli vårt hem under åtta dagar. Vi intar våra hytter och tar en orienteringstur ombord. Här finns ett gym med inomhuspool, två barer, tax free butik, bio och ett par jacuzzi ute på däck (dessa går att hyra för eget bruk). Vi äter gemensam middag ombord alla kvällar.

DAG 3

Vi kommer att tillbringa hela dagen ombord på MS Norröna så efter en härlig frukostbuffé kan man ta sig upp på däck och njuta av den friska luften. Har man en kikare med kan man studera fåglarna som svävar skyn, den stora havssulan, stormfågel. Lunnefågel eller sjöpapegojan som den kallas,  sitter mest på klippkanten. Det sägs att man även kan se grindvalar om man har tur. Vi passerar Shetlandsöarna och kommer ganska nära de små öarna, återigen rekommenderas att ta fram kikaren. Under eftermiddagen visas en film om morgondagens mål – Färöarna.

DAG 4

God morgon Torshavn! Båten lägger till vid kaj i Färöarnas huvudstad och vi ger oss ut på utflykt. Vi lämnar huvudön och beger oss till en annan av de arton öarna som Färöarna består av. Vi kommer till Eiði med strax över 600 invånare. Orten grundades under 1300-talet men kan ha varit bebodd tidigare än så. Norr om Eiði finns berget Eiðiskollur och klipporna Risin och Kellingin (Jätten och Häxan). Nästa samhälle som besöks är Gjógv, orten är mest känd för sin naturhamn och för den omliggande naturen. Det finns vandringsleder både norr och väst om byn upp på bergen. De högsta bergen är Slættaratindur (882 meter) och Gráfelli (857 meter) och ligger mellan Gjógv och orten Eiði. Vi återvänder till Torshavn och vårt fartyg.

DAG 5-6

Vi anländer till Islands östra kust och orten Seyisfjödur, inseglingen lär vara njutbar. Här kommer vi att ligga still till kvällen nästa dag. Under vårt stopp får vi uppleva Islands särpräglade natur. En av dagarna ger vi oss upp på höglandet med svart lava och kokande lera. Vi stannar vid Myvatn naturbad där man kan ta ett dopp i 38 gradigt vatten, det är hälsobringande sägs det. Ta med badkläder och egen badhandduk.

Den andra dagen besöker vi sjön Lögurinn tillsammans med en lokalguide. I sjön lär det finnas ett sjöodjur, precis som i skotska Loch Ness. Även idag ger ön oss magiska naturscener och vi passerar även Islands största skog. Vi återvänder till MS Norröna där vi äter vår middag och sover gott i våra hytter.

DAG 7

Vi spanar än en gång in Färöarnas kust där man kan se de färgglada husen på klipporna. När vi kommer till Torshavn ger vi oss ut på en utflykt till öns historiska och andliga centrum Kirkjobour. Vi ser ruinerna efter Magnuskatedralen och den lilla Olavskyrkan. Vi ser även den gamla kungsgården som sägs vara världens äldsta bebodda trähus och som nu inhyser den sjuttonde generationen.

DAG 8

Vi har nu ännu en dag på havet som bjuder på frisk luft och härliga vyer. Det finns tid till att besöka biografen men även bastun och poolen. Det är vår sista kväll ombord och då bjuds vi på en Vikingabuffé. Under alla sina resor tog vikingarna med sig kunskap om både kryddor och matlagning. Vi får veta hur maten tillreddes och kryddades på 800–1100 talet genom den mat som serveras.

DAG 9

Efter frukost är det dags att ta farväl av MS Norröna och dess besättning. Färden går mot Fredrikshamn och vår färja tillbaka till Göteborg. Någonstans på vägen äter vi resans sista middag tillsammans. Det tar nog lite tid för att smälta alla intryck av resan men kanske kan foton kan vara till nytta, en oförglömlig resa med naturminnen för hela livet.

BOKA DIN RESA HÄR om boendetom rederietValuta

Vid frågor, kontakta mig

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss och båtresor
• Kaffe och smörgås dag 1
• Del I 2-bäddshytt ins. / 2-bäddsrum
• 8 frukost
• 9 middag varav en Vikingabuffé
• Utflykter enl. program med lokalguider
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum/uts.hytt: 5.800:-
• Dubbelhytt uts: 1.990:-/pers
• Platsreservation i bussen 525:-/pers

Om Boendet

Hotel Jutlantia 

Om Rederiet

Stena Line 

Smyril Line 

Bra att veta

Alla resenärer måste ta med/visa ett giltigt pass!
Glöm inte Försäkringskassans utlandskort. Eventuellt krävs Covid-19 respass.
Ta med: bra skor, regnkläder och en kikare.

Valuta

Danska kronor och isländska kronor.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV