Vinernas ABC – Amarone, Barolo och Chianti

Italien
De flesta vet att italienska viner är populära. Den här resan är inte för dig som kan allt, utan för dig som vill lära dig mer om italienska viner. Att Italien är vackert gör ju inte saken sämre. Vi kommer att besöka härliga byar och vingårdar, äta god mat och förhoppningsvis få trevliga viner därtill.
Dag 1

Vi åker vid lunchtid mot Trelleborg och vidare med båt mot Travemünde. Vi äter buffé tillsammans.

Dag 2

Efter frukost ger vi oss ut på autobahn och passerar städer som Hamburg, Hannover och Kassel. I närheten av Würzburg tar vi en mindre väg till Rothenburg ob der Tauber, även känd som en julstad. Vi bor strax utanför stadsmuren men det tar bara 10 minuter för att gå ner till stora torget.

Dag 3

Vi fortsätter söderut genom Bayern, Lichtenstein och Schweiz. Vi kommer in i Italien via Como och Milano, ner till Barolo i Piemonte. Vi bor på mysiga Hotel Barolo i två nätter.

Dag 4

Resans första vinprovning på Brezza giacomo e Figli, på samma gård som hotellet. Här provar vi fyra olika viner. Det är bäst att få i sig en bra lunch idag eftersom vi fortsätter med en provning till på eftermiddagen i La Morra. Vingården Rocche Costamagna är en av de historiska vinkällarna i Barolo vinvärlden. Vi återvänder till vårt hotell för gemensam middag.

Dag 5

Vi åker ner mot havet längs kusten, förbi Genua och kommer att vika österut i höjd med Viareggio. Dagens vinprovning i italienska Montecarlo bjuder även på bröd, kallskuret, ost, oliver och olivolja. I den vackra regionen Toscana har man tillverkat vin sedan romartiden. Kommande två nätter bor vi på Hotel Adua & Regina di Saba i kurorten Montecatini Terme.

Dag 6

Frukost på hotellet, sedan mot Chiantiområdet, den mest populära druvan här är Sangiovese. Dagens första provning på slottet Vicchiomaggio i utkanten av orten Greve. På eftermiddagen stannar vi i Radda på Castello di Volpaia. Vi provar deras vin med bruschetta till. Middag på hotellet.

Dag 7

Vi åker norrut mot regionen Emilia Romagna där vi hittar Azienda Agricola Leonardi som tillverkar balsamvinäger. Här äter vi dagens lunch. Vi bor två nätter på Agriturismo San Mattia, strax norr om Verona. Under kvällens middag serveras fem olika viner.

Dag 8

Idag provar vi både Valpolicella och Amarone vin på Masi Tenuta Canova. Vi går en stadspromenad i den fantastiska staden Verona och får höra historien om Romeo och Julia och se hennes balkong. Vi kommer att äta middag i Verona på ett av de vackra torgen i staden.

Dag 9

Vi börjar vår färd norrut och hemåt. Vi åker över Alperna och väljer det lägsta passet – Brenner. Vi passerar Innsbruck, München och Nürnberg och når slutligen dagens mål Bayreuth. Staden är känd för sina musikfestspel främst med Wagners kompositioner. Arvena Kongress Hotel tar emot oss med middag och sköna sängar.

Dag 10

Frukosten idag är den tyska sorten. Vi passerar stora städer som Leipzig och Hannover. Vi stannar någonstans så att den som vill kan äta lunch. Till kvällen når vi Travemünde och vår båt där vi äter middag tillsammans.

Dag 11

Vi vaknar upp i Sverige igen och nu återstår bara resan hem. Våra minnen av resan har vi kvar i foton, olivolja och andra godsaker som vi tagit med oss hem.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-/båtresor
• Del i 2-bäddsrum/hytt insides 10 nätter
• 10 frukost
• 10 middag varav 1 inkl. vinprovning, (förövrigt exkl. dryck)
• 6 vinprovningar
• 1 provning av balsamvinäger
• Stadspromenad i Verona med lokalguide
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum/hytt insides 2.500:-
• 2-bäddshytt utsides 300:-/pers (på förfrågan)
• Platsmarkering 275:-

REDERI:

TT Line

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 12.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 13.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 13.20
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 13.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Hotel Rappen Rothenburg 

Hotel Barolo 

Hotel Adua & Regina di Saba 

Agriturismo San Mattia 

Arvena Kongress Hotel 

Om Rederiet

TT-Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

Max Bagagevikt

80 kg.

Valuta

Euro.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG