Wicked – succémusikalen som tagit världen med storm

Göteborg
Musikalen Wicked berättar historien om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz), ur de båda häxornas perspektiv. Hur de omaka vännerna Elphaba och Galinda fann varandra, blev till den onda respektive den goda häxan och lyckades besegra den elake trollkarlens tyranni. Det är en historia om utanförskap, mod och kärlek, berättad med magi, fantasi och fantastisk musik. Flera av låtarna, bland annat ”Defying gravity”, har blivit stora hits.

Uppsättningen i Göteborg är den största någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar. I huvudrollen som Elphaba, ”the wicked witch of the west”, debuterar 23-åriga Feline Andersson. Galinda, som blir till den goda Glinda, sjungs av Anna Salonen, som tidigare medverkat i bland annat musikalen Oliver! på GöteborgsOperan. För regi står finländaren Samuel Harjanne, som regisserat en lång rad stora musikaler i England, Estland och Finland – flera av dem tillsammans med koreografen Gunilla Olsson Karlsson. Dirigent och musikaliskt ansvarig är Björn Dobbelaere, som på GöteborgsOperan har dirigerat och varit musikaliskt ansvarig för stora musikaluppsättningar. Scenografen och kostymdesignern som kallar sig takis bygger ett magiskt Oz som skiftar mellan sagolik historisk miljö och hotfullt, futuristiskt övervakningssamhälle.
Musikalen Wicked firar 20 år och är en av världens mest populära musikaler. Originaluppsättningen hade världspremiär på Broadway 2003 – där den hittills spelat 7 000 föreställningar – och premiär i West End tre år senare.

Dag 1

Vi avreser från hemorten på morgonen, för att efter en rast anlända till Göteborg runt kl. 14.00. Boende centralt på Elite Plaza Hotel. Nu har ni några timmar på egen hand. Gångavstånd till Göteborgs Operan där kvällens föreställning börjar kl. 19.30 och håller på ca 3 timmar inkl. paus. Hemtransport till hotellet på egen hand.

Dag 2

Efter lite sovmorgon och en god frukost har ni egen tid för shopping och ev. lunch m.m på egen hand. Avresa från hotellet kl. 14.00. Beräknad hemkomst till Västervik ca kl. 19.00

Splash
Föreställningen
har svenskt tal!
Uppsättningen i Göteborg
är den största någonsin
Vi bor centralt
på Elite Plaza
BOKA DIN RESA HÄR om boendet

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

  • Bussresa
  • Del i dubbelrum 1 natt
  • 1 frukost
  • Parkettbiljett
  • Kaffe & smörgås dag 1

TILLÄGG:

  • Enkelrum: 568:-
  • Platsreservation i bussen 50:-

Om Boendet

Elite Plaza Hotel Göteborg 

Elite Plaza Hotel ligger i ett lugnt och trivsamt område av stadskärnan. Våra 127 exklusiva rum är inredda i en stil som kombinerar internationell och klassisk skandinavisk design.

Bra att veta

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14, kl. 08.30
Övriga orter se ert deltagarbevis.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN