Idylliska Gotland

Gotland
Gotland är alltid ett attraktivt resmål för oss fastlänningar, vi väljer nu att besöka ön när turisterna åkt hem men sommarvärmen fortfarande är kvar!
Naturen är variationsrik och annorlunda, här finner vi bland annat lummiga lövängar med en otrolig blomsterprakt, intressanta gamla gårdar, fornminnen och idylliska fiskelägen.

Visby – rosornas stad, är en fantastisk upplevelse med en förtjusande medeltida atmosfär och massor av sevärdheter. Vi får uppleva ön tillsamman med en sann Gute – Janne Luthman – som med sin underbara gotländskacharm och humor guidar oss genom det vackra landskapet.

Dag 1

Vi avreser från våra hemorter under morgonen och påbörjar resan till Nynäshamn. Kl.14.10 avgår färjan från Nynäshamn till Visby. Ombord äter vi en sen lunch innan vår ankomst och väl framme checkar vi in på vårt hotell Scandic Hotell Visby. I kväll äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2

Vi njuter av en härlig hotellfrukost innan vi kl. 09.00 åker vi på en heldagstur med vår guide till Ingmar Bergmans Fårö. Vi kommer besöka Engelska trädgården, Bergmans Dämba och Fårö kyrka. Färden går vidare på den vackra kustvägen utmed raukfälten vid Digerhuvud och Langhammar. Efter ett stopp för välsmakande lunch lämnar vi Fårö och åker söder ut via kalkstensbrottet i Slite och Polska kyrkogården i Lärbro. Åter på hotellet i Visby avslutar vi en innehållsrik dag med middag på hotellet.

Dag 3

Dagen startar som vanligt med en härlig frukost. Även under dagens utflykt har vi med oss vår lokalguide.  Idag åker vi söderut mot sägenomspunna Hoburgen. Vi kommer att se en helt annan typ av landskap på vår resa genom det bördig slätterna söderöver. Vi gör stopp vid platser som Kronvalsfiskeläge och Klintehamn där ett fotostopp vid Gannarve skeppssättning med Karlsöarna i bakgrunden väntar. Dagens färd har gått via ”Sveriges vackraste kustavsnitt” fram till Hoburgen och det känns inte längre som att vi befinner sig i Sverige utan snarare Sydfrankrike! Framme vid Hoburgen ser vi Sveriges mest berömda rauk: Hoburgsgubben! Under vägen stannar vi också för lunch innan vi äntrar färden tillbaka mot staden, via Öja kyrka med sitt magnifika krucifix och Grötlingbo kyrka med en svensk statsminister begravd. Efter en upplevelserik dag återvänder vi till Visby under sen eftermiddag. I kväll väntar middag på en av stadens trevliga restauranger.

Dag 4

Efter frukost möter vår lokalguide upp och tar oss med på en stadsrundtur i Visby. Vi besöker Almedalen, Galgberget, Ringmuren och en promenad i de charmiga gränderna vid Klinten väntar. Efter guidningen har ni möjlighet att upptäcka Visby på egen hand. Färja avgår kl. 16.50 och ombord äter vi middag. Färjan når Oskarshamn kl. 20.00 och här väntar sedan en kort bussfärd hem.

Star
  PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR

  Vid frågor, kontakta oss

  Hallens resekonsulter

  +46 490 83 000
   

  Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

  I GRUNDPRISET INGÅR:

  • Del i dubbelrum 3 nätter
  • 3 frukost
  • Kaffe/te & smörgås, dag 1
  • 3 luncher, exkl. dryck, dag 1, 2 & 3
  • 4 middagar, exkl. dryck
  • Lokalguide dag 2 & 3
  • Stadsrundtur i Visby med lokalguide
  • Reseledare
  • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum, Vimmerby
  • Trevlig gemenskap

  TILLÄGG:

  • Platsmarkering: 100:-
  • Enkelrumstillägg: 1.770:-

  BETALNINGSVILLKOR:

  Anmälningsavgift på 800 kr betalas inom 14 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

  Om Boendet

  Scandic Visby 

  På vårt hotell i Visby bor du med bästa utgångspunkt för att upptäcka medeltidsstaden. Bo precis vid vattnet alldeles intill färjeterminalen med en kort promenad till stans vackra gränder och rika historia.

  Bra att veta

  AVRESA:

  Avresa från Hallens Företagscenter Lunnargatan14 i Västervik kl.08.30. Påstigning erbjuds sträckan Vimmerby - Ankarsrum - Västervik

  Viktig information

  För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
  Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

  Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

  HALLENS I SOCIALA MEDIER

  HALLENS NYHETSBREV

  BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN