Kroatiens kristallklara pärla – Makarskas riviera

Kroatien
Följ med och upptäck denna härliga pärla vid Adriatiska kusten – välkommen till Makarska, en destination som kommer att förtrolla dig från första stund! Med sin naturliga skönhet, pittoreska omgivningar och en rik kulturhistoria är Makarska en plats som inte får missas. Här hittar vi allt från kristallklart vatten, fantastiska stränder och imponerande natur. Välkommen till en plats där solen, havet och upplevelserna väntar på att skapa minnen för livet. I år bor vi på 5-stjärniga Aminess Kahlani Beach Hotel.
DAG 1

Avreser från hemorten under tidig eftermiddag. Vi väljer att ta oss upp till Arlanda redan i dag och checka in på Comfort Hotel Arlanda Airport, perfekt för att vakna utvilade nästa dag då flyget går redan kl. 06:00. Under vägen upp till Arlanda stannar vi för middag i Stavsjö.

DAG 2

Vi äter en tidig frukost innan vi checkar in på Arlanda. Här väntar vårt flyg som tar oss till Split i Kroatien. Väl framme möts vi upp av vår buss som tar oss de tio milen till vårt 5-stjärniga hotell Aminess Khalani Beach Hotel som blir vårt hem under vår vistelse. I kväll väntar en middag på hotellet.

DAG 3

Efter frukost har vi en helt fri dag, kanske en upptäcktsfärd genom staden Makarska som är en charmig plats med sin gamla stadskärna och pittoreska torg. Utforska de smala gränderna, beundra den vackra arkitekturen och besök den historiska St. Markus-kyrkan. Längs kusten hittar du också en livlig hamn, där du kan njuta av färska skaldjur och andra läckra rätter på de mysiga restaurangerna. Till kvällen samlas vi för middag på hotellet.

DAG 4

Idag åker vi till Kroatiens näst största stad Split för en guidad stadsrundtur. Split är en av Kroatiens vackraste städer och Gamla staden domineras av Diocletianus mäktiga palats med dess höga klocktorn. Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Gamla delen av Split är bilfri och full med caféer, små butiker och restauranger. Den ena vackra byggnaden ersätter den andra och det bara kokar av historia i kvarteren och gränderna. Efter vårt besök i Split fortsätter vi till Stella Croatia där vi går på en rundvisning och får provsmaka olivolja och lokala delikatesser. Vi fortsätter sedan tillbaka till Makarska och vårt hotell där vi äter gemensam middag på kvällen.

DAG 5

Idag åker vi på en utflykt till den lilla bergsbyn Zadvarje för att besöka den lokala marknaden. Här har ni nu möjligheten att köpa hem några av Kroatiens specialiteter, bland annat honung och olja. Vi fortsätter sedan till den lilla hamnstaden Omis där vi får en stund att utforska staden innan vi ska ut på en tur på Cetinafloden. Vi åker i små båtar som tar oss mellan de mäktiga bergen. Vi stannar för lunch utmed floden innan vi vänder tillbaka till Omis där vår buss väntar för att ta oss tillbaka till hotellet igen.

DAG 6

Ännu en ledig dag i solen!

DAG 7

Efter frukost tar vi oss till hamnen i Makarska. Här går vi ombord på en båt som tar oss ut i skärgården. Vi njuter av vackra vyer och första stoppet gör vi på en av Kroatiens öar – Hvar känd för sitt klara vatten och vackra stränder. Nästa ö att besöka är Brač utnämnd till en av landets vackraste öar, under dagen blir vi även serverad lunch ombord på båten. Från orten Bol på ön åker vi sedan vidare med båten genom vackert och varierande landskap. Båten beräknas vara tillbaka i Makarska under tidig kväll och återvänder till hotellet.

DAG 8

Dagen fri för egna aktiviteter.

DAG 9

Efter en tidig frukost är det dags att säga adjö till vårt hotell. Bussen hämtar oss och vi beger oss mot flygplatsen. Vi checkar in och sätter oss till rätta på flyget och landar några timmar senare på Arlanda. En av Hallens bussar står och väntar på oss och vi beger oss hemåt Småland igen, på vägen stannar vi för en bit mat innan vi når våra hemorter med härliga reseminnen i bagaget.

Star
 • 5-stjärnigt hotell – Aminess Kahlani Beach Hotel
 • Vacker arkitektur och historiska platser
 • Smaka på Kroatiens lokala specialiteter
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa i bekväm helturistbuss till Arlanda t/r 
 • Flygresa t/r Arlanda-Split 
 • Transferbuss under vistelsen i Kroatien 
 • Boende, del i dubbelrum, 8 nätter 
 • 8 frukost 
 • 2 luncher, exkl. dryck 
 • 8 middagar, exkl. dryck  
 • Utflykt till Split 
 • Utflykt till Stella Croatia 
 • Heldagsutflykt till Zadvarje inkl. flodtur  
 • Heldagsutflykt med båt med besök på Brac och Hvar 
 • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum och Vimmerby 
 • Reseledare 
 • Trevlig gemenskap 
 • Vägskatt 
 • City tax 

TILLÄGG:

 • Enkelrum: 1790:-
 • Dubbelrum med balkong: 1950:-/person

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 3.800 kr betalas inom 14 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Om Boendet

Comfort Hotel Arlanda Airport 

Easy access till och från Arlanda flygplats. Från hotellet tar det dig max 5 minuter att nå Terminal 4 och 5 via SkyCity. Följ skyltningen mot SkyCity, sedan mot hotell. Hotellet ligger precis över gatan från ingången till SkyCity.

Aminess Khalani Beach Hotel 

Med det majestätiska berget Biokovo som reser sig majestätiskt i bakgrunden och en spektakulär utsikt över havet, tänjer Aminess Khalani Hotel på gränserna för lyxsemester.

Bra att veta

Glöm inte pass och FK:s utlandskort.

AVRESA:

Västervik Lunnargatan 14 kl. 14.00. Övriga orter se ert deltagarbevis.

Max Bagagevikt

Handbagage max 8 kg/person, max incheckat bagagevikt 23 kg/person.

Valuta

Kuna.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN