Spa & Hälsoresa till Pärnu Estland

Estland
Att göra ett avbrott i den stressiga vardagen och åka på spa blir allt mer populärt. Ett mycket prisvärt alternativ är att tillbringa en hel hälsovecka i Estland. Ungefär två timmars resa söderut från Tallinn ligger kur- och badorten Pärnu. Här började spa- och hälsotraditionen redan på 1800-talet med framförallt värme och gyttjebehandlingar och har idag växt till hälsoturisternas favoritdestination.

Vi bor på Pärnus mest kända hälsohem Tervis. Här njuter vi av bekvämt boende, det estniska köket, underhållning och proffsiga behandlingar för din kropps välbefinnande. Välkommen med oss på en resa utöver det vanliga!

DAG 1 – Välkommen ombord!

Vår buss börjar i Vimmerby och erbjuder påstigning i Västervik – Norrköping – Stockholm med mellanliggande orter. Efter en rast på Stavsjö krog kommer vi till Värtahamnen i Stockholm under eftermiddagen. Vi stiger ombord på Tallinks bekväma fartyg och installerar oss i våra utsideshytter.  Bussen är alltid med på färjan – vi rekommenderar att ta med en mindre övernattningsväska till färjan och låta den större resväskan stå kvar i bussen. Kl. 17.00 serveras det traditionella smörgåsbordet ombord inkl. dryck. Färjan avgår kl. 17.30 och stävar ut genom världens vackraste skärgård via Åland vill Tallinn.

DAG 2 – Buss knappt 2 timmar till Estlands semesterpärla

Efter sjöfrukost kommer vi fram till Tallinn kl. 10.00. (vintertid kl. 10.45) Vi samlas i bussen och påbörjar vår resa söderut på den estniska landsbygden. Vid ankomsten till vårt hotell i Pärnu börjar vi med lunch innan vi tidigast kl. 15.00 får våra rum. Vårt hälsopaket med läkarbesök och efterföljande tidsbokning påbörjas antingen under eftermiddagen eller nästa morgon. Kvällen avslutas med middag och varför inte ett besök i den underbara pool och bastuavdelningen?

Dag 3-5 alt. 3-7 – Avkoppling och njutning hela dagarna

Vi njuter av livet på Estland största hälsoanläggning med behandlingar, måltider och avkoppling för din kropps välbefinnande. I vårt paket ingår halvpension (frukost/lunch eller frukost/middag). Mot tillägg kan man lösa till för helpension (frukost/lunch/middag). Hotellet ligger naturskönt med gångavstånd till Pärnus gamla stad åt ena hållet och Pärnus magnifika långgrunda sandstrand å andra hållet.

DAG 6 alt. 8 – Dags att säga farväl

Efter lunch packar vi in oss i bussen och säger adjö till Pärnu för denna gång. I Tallinn gör vi ett besök på en av hamnbutikerna innan vi ca kl. 16.30 återigen stiger ombord på Tallinks färja som kl. 18.00 avgår till Stockholm. På kvällen ingår ingen måltid ombord – vi rekommenderar att på egen hand besöka fartygets a la carterestaurang som brukar bli en bra avslutningsmiddag på en skön semestervecka.

DAG 7 alt. 9 – På återseende till nyfunna reskamrater

Sakta stävar vi in genom världens vackraste skärgård. Efter en stadig frukostbuffé kommer vi fram till hamnen i Stockholm kl. 10.15. Vi åker vidare med bussen hemåt. Väl hemkomna under eftermiddagen är det dags att ta farväl av nyfunna reskamrater med många härliga resminnen i bagaget. På återseende!

Splash
Några av våra
nyheter 2021!
Utsideshytt på färjan
både ut- och hemresan
Middagsbuffé på färjan
ingår på utresan
BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hans Jacobsson

Resesäljare / Gruppresor / SPA-resor

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Resa i modern helturistbuss från Kjells Buss anslutningsorter
• Båtresa med Tallink Stockholm - Tallinn t/r
• Del i utsides dubbelhytt med golvsängar och dusch & WC t/r
• 1 st middagsbuffé dag.1 inkl. öl/vin alt. alkolholfritt
• 2 st sjöfrukost
• Boende i bekvämt dubbelrum på Tervis
• Halvpension (frukost + lunch eller frukost + middag) på Tervis
• Lunch och middag vid ankomst till Tervis samt lunch på hemresedagen
• Uppiggande morgongymnastik
• Läkarkonsultation
• Behandlingar (7 dagar 12 st, 9 dagar 18 st)
• Entré bastu– och vattencentrum mån-tors 06.30-17.00/fre-sön 06.30-22.00
• Bagageservice vid ankomst & avresa
• Svensktalande reseledare

TILLÄGG:

Helpension (frukost, lunch & middag) på Tervis
7 dagar 400:- 9 dagar 600:-

Standard enkelrum på Tervis & enkelhytt på färjan:
7 dagar 1.200:- 9 dagar 1.300:-

Del i superior dubbelrum på Tervis
7 dagar 300:- 9 dagar 300:-

Del i standard svit på Tervis
7 dagar 700:- 9 dagar 900:-

Del i superior svit på Tervis
7 dagar 1.000:- 9 dagar 1.200:-

Tervis SPA och Hälsohotell

Hälsoanläggningen Tervis har erbjudit professionella behandlingar sedan 70-talet och är Estlands största SPA. Tervis byggdes som statligt rekreationshem för bönderna. De bodde här ett par veckor om året med korta dagliga behandlingar, hälsosam mat och avkoppling. Idag är Tervis en privatiserad 3-stjärnig anläggning där behandlingsformen kvarstår men i modern stil. Hotellet består av 3 renoverade hotelldelar på totalt 494 bäddar samt behandlingsanläggning, restaurang, barer, kulturcentrum, skönhetssalonger och butiker.
Tervis har ett härligt läge ca.10 minuters promenad både till Pärnus finkorniga sandstrand och centrum/gamla stan. På kulturcentret anordnas det högklassig underhållning flera gånger i veckan med konserter och dans. Tervis har en uppskattad badanläggning med pooler samt 5 olika bastu. Läs mer på deras hemsida www.spa.ee.

Rumstyper

Standardrum Rökfria enkel- och dubbelrum i hus I eller II med TV, telefon, kylskåp, WC & dusch. Balkong. Separata sängar. Dubbelsäng på förfrågan vid bokning. WIFI.

Standard Svit
 Rökfri svit i hus I eller II med vardagsrum med soffgrupp samt ett sovrum med dubbelsäng. Balkong. WC & dusch. Telefon, kylskåp & TV, morgonrock. WIFI.

Superiorrum
 Rökfria enkel- och dubbelrum i hus III med TV, telefon, minibar, WC & dusch. Morgonrockar, tofflor, hårtork och kassaskåp. Balkong. Separata sängar. WIFI. Dubbelsäng på förfrågan vid bokning

Superior Svit
 Rökfri svit i hus I, II & III med ett allrum med soffgrupp och ett sovrum med dubbelsäng. Balkong. WC, dusch & bastu. Telefon, TV, minibar, morgonrock, hårtork, värdeskåp. WIFI.

Läkarkonsultation

På samtliga våra resor börjar vi med ett enklare läkarbesök på svenska som innefattar en kontroll av blodtryck, hjärta & lungor. Läkaren rekommenderar dig ett lämpligt behandlingsprogram under de kommande dagarna. De har med framgång använt flera behandlingar för att förbättra sina kunders hälsa mot bl.a. kroniska sjukdomar, inflammationer och allergier. De erbjuder även ett rikligt utbud av olika wellness-behandlingar som hjälper dig att bekämpa stress, ger avkoppling för kroppen och piggar upp själen.

Behandlingar som ingår

Klassisk massage 23 min Traditionell och välkänd massage som ges både med eller utan oljor.
Ört-pärlbad Varmt sötvattenbad med temperatur 36-38 grader. Masserande vattenstrålar.
Charcot/stråldusch Massage med stark vattenstråle som riktas mot stående person med tryck 2-3 atm.
Hälsodusch Rekommenderas vid trötthet, stress och sömnlöshet.
Massage på vattenmassagesäng Behandlingen erbjuder nästan alla fördelar av värmeterapi, vattenmassage och klassisk massage. Liggande på vattensängen kommer du inte i direkt kontakt med vatten, kroppen får stabilt stöd samtidigt som den nästan känns viktlös.
Paraffin-ozokeritbehandling Lokal värmebehandling som används för avslappning av muskler, t.e.x före massage eller vid kroniska led– och muskelbesvär.
Virvelbad för fötter Speciellt utformat fotbad med vattenstrålar som har masserande effekt. Förbättrar blodcirkulationen.
Gyttjeterapi Varm gyttja som bildats i Estlands havsvikar och sjöar läggs i ett 2-3 cm lager på kroppen. Behandlingen pågår ca.15-20 minuter inlindad i plastfilm, lakan och filt.
Saltterapi I en bekväm fåtölj sitter du i saltkammaren och andas in saltaresol. Underlättar andningen och slem i lugnrören.
Ljusterapi Erkänd behandlingsmetod för lindring av vinter-depression och vårtrötthet. 30 minuter.
Fysioterapi För bättring av blodtillförsel och lymfcirkulation samt för smärtlindring erbjuds ultraljudstearpi, elektroterapi och magnetterapi.
Majsen-massage för händer Massage för händer med uppvärmd majsenamjöl.
Paraffinmask för händer Paraffininpackning stimulerar blodcirkulationen samt återfuktar och ger näring till huden. Torr hud blir mjukare och återfår sin lyster.
Vattengymnastik Uppiggande och uppfriskande för både gammal som ung. Vattentemperatur 28-30 grader. 30 minuter.
Energigivande gruppträning. Sjukgymnastik. Ringträning i styrketräningssal

Extrabehandlingar

OBS! Helmi är stängd tills vidare. 

Tervis skönhetssalong heter HELMI och ligger under Relaxavdelningen på Tervis. Här erbjuds ett stort utbud av ansikts- och kroppsbehandlingar i samarbete med den franska professionella kosmetikserien Guinot. Förutom det befintliga ekologiska märket Equavie erbjuder de Fleurs produkter för kropps- och ansiktsbehandlingar, som har hämtat inspiration från blomsterrikedomen i naturen och från blommor med välkända läkande egenskaper. I salongen erbjuds även frisörtjänster, i samarbete med det amerikanska varumärket Aloxxi. Även uppskattade manikyr- och pedikyrtjänster finns här. Läs mer om behandlingarna på www.spatervis.ee/loogastus_ravisv/skonhetssalong_helmi

Många av våra resenärer besöker optiker och tandläkare m.m i Pärnu. Priserna är lägre än i Sverige och kvalitén på tjänsterna är likvärdiga. Dessa besök måste förbokas, kontakta oss för mer information.

Måltider

I resans pris ingår halvpension (frukost/lunch eller frukost/middag).
Måltiderna serveras i bufféform i den stora matsalen i hus I. Maten är Estnisk kostriktig husmanskost. Den kan uppfattas som annorlunda jämfört med svenska köket med mindre kryddning och många grytor i olika konstellationer.
Frukost 08.00-11.00: Gröt, omelett, korv och köttbullar. Ägg, varma bönor, fiskprodukter, pastejer, färsk sallad, frukt, ost, yoghurt, filmjölk, samt utbud av olika brödprodukter. Kaffe, te, mjölk och juicer.
Lunch 12.30-15.00: Soppa, 3 varmrätter (fisk, kött, vegetariskt) varma grönsaker, färskt salladsbord och olika utbud av brödprodukter. Mjölk, vatten, juicer, samt efterrätt.
Middag 17.00-19.00: 3 varmrätter (Fisk, kött, vegetarisk) varma grönsaker, färskt salladsbord och utbud av olika brödprodukter. Mjölk, vatten, kaffe, te. Efterrättskaka och glass.

Anslutningsbussar

I resans pris ingår bussanslutning med Kjells Buss från följande orter
Vimmerby – Ankarsrum – Västervik – Gamleby – Valdemarsvik – Söderköping – Norrköping – Nyköping – Södertälje – Stockholm

Mot tillägg erbjuder vi Tallinks bussanslutning från följande orter (bussbyte till Kjells Buss i Stockholm). FÖR TILLFÄLLET GÅR DET EJ ATT BOKA TALLINKS ANSLUTNINGSBUSSAR. Kontakta oss för mer information.

Göteborgslinjen: Göteborg – Borås – Ulricehamn – Jönköping – Ödeshög – Mjölby – Mantorp – Linköping – Stockholm

Moralinjen: Mora – Vikarbyn – Rättvik – Falun – Borlänge – Ludvika – Smedjebacken – Söderbärke – Fagersta – Virsbo – Surahammar – Västerås – Enköping – Bålsta – Stockholm

Härnösandslinjen: Härnösand – Timrå – Sundsvall – Kvissleby – Gnarp – Jättendal – Harmånger – Hudiksvall – Iggesund – Söderhamn – Tönnebro – Gävle – Tierp – Uppsala – Stockholm

Karlstadlinjen: Karlstad  – Kristinehamn – Karlskoga – Örebro – Arboga – Köping – Kungsör – Eskilstuna – Strängnäs – Läggesta – Södertälje – Stockholm

Båtresan

Vi reser bekvämt med Tallinks färjor mellan Stockholm och Tallinn. Fartygen är byggda under 2000-taket och rymmer ca.2.500 passagerare. Utbudet ombord är Östersjöns bästa med kryssningsvärd, underhållning, god mat och prisvärd shopping.

I resans pris ingår boende i utsides dubbelhytt med golvsängar.

Bra att veta

Betalning
Efter bokningen erhåller Ni resebevis med inbetalningskort. Kontrollera att uppgifterna på resebeviset stämmer överens med din bokning samt att namnet har korrekt stavning enligt Ert pass. Anmälningsavgift 500:-/person. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Pass/Internationellt ID-kort
Medtag giltigt pass eller internationellt ID-kort. Detta erhålls på www.polisen.se eller på telefon 114 14. För icke nordiska medborgare krävs ev. visum – kontakta Estniska ambassaden i Stockholm tel. 08-54512280 eller www.estemb.se för information.
EU-kort och reseförsäkring
Det är alltid bra att vara försäkrad. Försäkringskassans obligatoriska EU-sjukförsäkringskort beställes gratis på www.forsakringskassan.se eller tel. 0771-524524. Angående reseförsäkring/avbeställningsskydd hänvisar vi till ditt eget hemförsäkringsbolag.

Resegaranti
Kjells Buss moderföretag Hallens Buss 556250-2590 är teknisk arrangör och  innehar enligt kammarkollegiet lagstadgad resegaranti. För resan gäller allmänna resevillkor för sällskapsresor.

Viktig information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

Information gällande Covid-19

Från och med 1/8 2021 är det obligatoriskt med covidbevis vid resa utanför Sveriges gränser. Det är ditt eget ansvar att ha korrekta resehandlingar.

EU:s digitala covidbevis är ett dokument som visar att du har fått vaccin mot covid-19. Covidbeviset är kostnadsfritt och du beställer via E-hälsomyndighetens nya e-tjänst Covidbevis.
Läs mer och skaffa ditt Covidbevis på covidbevis.se

Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
     

hallensbuss.se

Hallens Gruppen AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV