Toskanska Rivieran med Pisa, Elba & Cinque Terre

Italien
Ett av Italiens vackraste område heter Toscana och är en oslagbar kombination av historia, naturskönhet och kulinariska upplevelser. Med besök i Pisa, de fem små italienska byarna ”Cinque Terre” och den lummiga ön Elba får du en varierad och minnesvärd resa. Upplev den italienska dolce vita vid kusten och skapa minnen för livet. Välkommen till Toskanska Rivieran - en destination som kommer att överträffa dina förväntningar och ge dig en upplevelse du sent kommer att glömma.
DAG 1

Vid lunchtid sätter vi oss tillrätta i vår buss som rullar mot Göteborg. Under vägen bjuder vi på någon enklare förtäring så att vi klarar oss till kvällens middag. Vi går ombord på en av Stena Lines färjor och startar kvällen med en middagsbuffé. Mätta och belåtna kan vi nu njuta av våra hytter med utsikt mot havet.

DAG 2

Efter frukost kliver vi land kl. 09:00 i Kiel och fortsätter vår färd genom Tysklands landskap. Under eftermiddagen når vi Kassel och vårt hotell H4 Hotel Kassel. Här väntar middag och sköna sängar.

DAG 3

Vi rör oss vidare mot vårt mål och spenderar natten på Vienna House Martinspark i Dornbirn, där det serveras middag på hotellet.

DAG 4

Vi fortsätter vår färd mot den Toskanska Rivieran. Vi gör ett stopp för lunch för att sedan nå målet Lido di Camaiore där vi kommer spendera sex nätter på Hotel Caesar Residence & Spa. Passa även på att utforska den 4 km. långa sandstranden där du kan slå dig ner och se ut över de glittrande vågorna.

DAG 5

Vi börjar våra dagar på den Toskanska Rivieran med ett besök i den ikoniska staden Pisa, där det världsberömda lutande tornet väntar på att imponera på dig. Stå bredvid detta arkitektoniska underverk och njut av den fascinerande historien som omger det. Utforska också Pisas historiska stadskärna, där du hittar vackra torg, medeltida kyrkor och charmiga gränder som berättar om stadens rika förflutna. Vi försätter sedan till vingården Fattoria il Poggio där lunch och provsmakning av gårdens fina viner och olivolja väntar. Mätta och belåtna fortsätter vi till Lucca som är operakompositören Puccinis födelsestad. Lucca är också en utav de mest välbevarade och gemytliga städerna i hela Toscana. Stadens centrala torg Piazza del Anfiteatro är mycket vackert, och har en ovanlig, organisk form, som skiljer sig från andra torg i södra Europa.

DAG 6

På dagens program står ett besök på den förtrollande ön Elba. Vi tar bussen ner till Pambino och färjan över till Elba. Här möter en lokalguide upp för att ta oss på en rundtur på denna vackra ö som många anser är Medelhavets vackraste med sina kritvita stränder, azurblå vatten och romantiska små fiskebyar. Elba är inte bara en paradisisk stranddestination, det är också platsen där Napoleon Bonaparte en gång i tiden var i exil, och spåren efter honom kan vi se än idag. Efter en dag full av upplevelser tar vi färjan tillbaka till fastlandet och avslutar med gemensam middag på hotellet.

DAG 7

Dagen är fri för egna aktiviteter. Ikväll äter ni middag på egen hand.

DAg 8

Äventyr väntar oss idag i de Apuanska alperna. Vi tar oss till Carrara där vi med jeep kommer att åka på Carrara Marble Tour som är en rundtur i ett marmorstenbrott, en upplevelse man gör en gång i livet. Här har de brutit marmor sedan romartiden och det är även här som självaste Michelangelo valde ut marmorblocken till sina skulpturer. Här väntar er många vackra vyer och intressant information om hur man utvinner det ”vita guldet”. Gemensam middag på hotellet.

DAG 9

Idag ska vi med lokalguide besöka Cinque Terre, en unik och pittoresk kuststräcka som består av fem färgglada byar. Dessa byar, belägna på klipporna med utsikt över det glittrande Medelhavet, kommer att ta andan ur dig. Promenera längs de slingrande stigarna, beundra de färgstarka husen och njut av de fantastiska vyerna. Du kan också prova de lokala specialiteterna, inklusive färskt fångad fisk och läckra liguriska rätter.

DAG 10

Utvilade tackar vi för oss och börjar färden hemåt med den här resans längsta etapp. Vi sover en natt i Memmingen som är en liten charmig by i hjärtat av Bayern på Drexel´s Parkhotel. Gemensam middag på hotellet.

DAG 11

Vi fortsätter vår resa genom det Tyska landskapet innan vi till kvällen når Hildesheim där vi spenderar en natt på Van der Valk Hotel. Gemensam middag på hotellet.

DAG 12

Idag har vi endast en kortare etapp upp till Kiel dit vi anländer under eftermiddagen.Vi passar lämpligtvis på att göra ett besök på Citti för lite shopping innan vi går ombord på Stena Lines fartyg som tar oss tillbaka till Sverige.

DAG 13

Vi når Göteborg på morgonen och påbörjar resan mot våra hemorter. Vi hoppas att ni alla haft en fantastisk resa och att ni fått många fina minnen med er hem. Innan vi ankommer Västervik ca. kl. 16:00 har vi avnjutit en gemensam lunch.

Star
 • Mycket spektakulär utflykt – Carrara Marmortur
 • Rundtur på Medelhavets vackraste ö – Elba
 • 12 frukost, 5 luncher, 11 middagar, 1 buffé ingår
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa i bekväm turistbuss
 • Båtresor t/r
 • Boende, del i dubbelrum/hytt, 12 nätter
 • Kaffe och smörgås dag 1
 • 12 frukost
 • 11 middagar, exkl. dryck
 • 1 picknicklunch, inkl. dryck
 • 6 luncher, exkl. dryck
 • Utflykt till Cinque Terre med lokalguide
 • Utflykt till Pisa med lokalguide
 • Utflykt till Lucca med lokalguide
 • Utflykt till ön Elba med lokalguide
 • Utflykt med Carrara Marbel Tour
 • Vin- & olivoljeprovning på Fattoria il Poggio
 • Reseledare
 • Trevlig gemenskap
 • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum och Vimmerby
 • Bro- och färjeavgifter
 • Vägskatt
 • City tax

TILLÄGG:

 • Enkelrum 3.580:-
 • Dubbelrum Superior på Hotel Ceasar, Lido di Camaiore 1.000:- per person
 • Platsreservation i bussen 300:-

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 2.500 kr betalas inom 14 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Om Boendet

H4 Hotel Kassel 

Med sitt centrala läge direkt vid rådhusträdgården erbjuder H4 Hotel Kassel en grön miljö med korta avstånd. Rummen och sviterna på H4 Hotel Kassel imponerar med sina generösa, bekväma möbler med skrivbord, fåtölj och platt-TV.

Vienna House by Wyndham Martinspark Dornbirn 

Modern charm och överdådiga bekvämligheter kombineras på Vienna House by Wyndham Martinspark Dornbirn.

Hotel Caesar Residence & Spa 

Caesar Hotel, fantastiskt beläget vid Tyrrenska havet, omgivet av en grön park, ägs och drivs av familjen Giugni sedan 1965 och erbjuder ett brett utbud av bekvämligheter och tjänster.

Drexel’s park hotel 

Drexels parkhotell ligger i hjärtat av den trevliga gamla stan i Memmingen, en av de äldsta städerna i Tyskland.

Van der Valk Hotel 

Van der Valk Hotel Hildesheim ligger direkt vid det historiska torget. Bakom den listade korsvirkes- och rokokofasaden erbjuder det 4-stjärniga hotellet 125 individuellt inredda rum.

Om Rederiet

Stena Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och försäkringskassans utlandskort.

AVRESA:

Från Lunnargatan 14, Västervik kl. 11.30. Övriga orter, se deltagarbevis.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN