Natursköna Kinda Kanal – ”Stora kanalturen”

Linköping
2022 firar Kinda Kanal 150 år. Detta firar vi med "Stora Kanalturen" från Rimforsa till Linköping. Vi kommer få uppleva Kinda Kanal i hela sin glans med 14 magnifika slussar, grävd kanal och ett bedårande sjösystem omgiven av vacker natur. Ombord på M/S Kind, byggd 1890, kommer vi trivas med trevlig personal och god mat baserat på råvaror från trakten. Välkommen ombord!
DAG 1

Vi avreser från Västervik på morgonen och åker via Vimmerby norrut via Kisa till Rimforsa. Här stiger vi ombord på M/S Kind som kl.10.00 kastar loss ut på sjön Åsunden och vidare in i Kinda Kanal. Vi börjar turen med kaffe och smörgås innan vi stävar in i det natursköna kanalsystemet. Kaptenen är vår guide för dagen och berättar  interessanta historier och anekdoter från trakterna vi passerar. Vi kommer bland annat passera kanalens äldsta och smalaste sluss i Brokind, enbart 4 cm tillgodo på varje sida av M/S Kind. Vi får även en vacker vy över Sturefors magnifika slott och trädgård. Efter en välsmakande lunch ombord glider vi sakta in mot Linköping. I Hackefors finns den mäktigaste slussen som tar oss imponerande sju meter upp i ett enda lyft. Kl.16.00 kommer vi till Linköping där vår buss står och väntar på oss för vidare färd via Åtvidaberg till Västervik och Vimmerby.

Splash
En storslagen
naturupplevelse
Förmiddagskaffe och lunch
ingår i resan
Intressant guidning
BOKA DIN RESA HÄR Bra att veta

Vid frågor, kontakta oss

Hans Jacobsson

Resesäljare / Gruppresor / SPA-resor

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

  • Bussresa
  • Båtresa Rimforsa–Linköping
  • Förmiddagskaffe med smörgås
  • Lunch inkl. måltidsdryck, sallad, bröd och kaffe

TILLÄGG:

  • Platsreservation i bussen: 25:-

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 400 kr betalas inom 10 dagar. Slutbetalning 30 dagar före avresa.

Bra att veta

Medtag kläder efter väder.

Viktig information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

Information gällande Covid-19

Från och med 9/2 2022 är restriktionerna borttagna i Sverige. Vid resa utanför Sveriges gränser kan det krävas giltigt Covidbevis samt giltig legitimation. Det är ditt eget ansvar att ha korrekta resehandlingar.

EU:s digitala covidbevis är ett dokument som visar att du har fått vaccin mot covid-19. Covidbeviset är kostnadsfritt och du beställer via E-hälsomyndighetens nya e-tjänst Covidbevis.
Läs mer och skaffa ditt Covidbevis på covidbevis.se

Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV