Aktuell information

Aktuell information

28 augusti 2020
Planer för kortare resor 2020
Vi har ställt in alla våra längre resor med avgångar 2020 och planerar för kortare resor som kommer genomföras med Hallens Säker-Resa-policy (se pdf i högerspalten), så länge situationen inte förändras. Detta innebär bland annat att vi har max 26 personer istället för 53 i våra bussar. Vi arbetar för fullt med framtida resor och ser fram emot 2021.

5 juni 2020
Inga resor före 1 augusti 2020
Det är med försiktig optimism vi mottog Folkhälsomyndighetens nya direktiv och allmänna råd – att från och med den 13 juni gäller inte längre avrådan från icke nödvändiga resor. Det innebär att personer utan symtom kan börja resa i Sverige från detta datum. Hallens Buss och Kjells Buss har dock beslutat att ligga lågt med resor till och med 1 augusti. Efter det fattar vi nytt beslut. Vi är oerhört sugna på att komma igång igen, men vi måste skynda långsamt och ser till våra resenärers säkerhet i första hand.

14 maj 2020
Alla resor med avgångsdatum t.o.m. 15 juli är inställda
Ni som har inbokade resor t.o.m. 15 juli kommer vi kontakta i turordning för respektive resas avgångsdatum. Ni behöver inte kontakta oss.

13 maj 2020
Information från UD med anledning av coronaviruset
På grund av den fortsatta osäkerhet som råder för internationellt resande med anledning av det nya coronavirusets spridning, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla fram till och med den 15 juli 2020. I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut. Beslut om att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder togs den 13 maj 2020. Avrådan gäller efter förlängningen fram till och med den 15 juli 2020.

5 april 2020
Alla resor med avgångsdatum t.o.m. 15 juni är inställda
Ni som har inbokade resor t.o.m. 15 juni kommer vi kontakta i turordning för respektive resas avgångsdatum. Ni behöver inte kontakta oss.

2 april 2020
Gällande resa till Kosta 1 maj med Tommy Körberg
Resan är framflyttad till i höst. Ni kommer att få ett nytt datum för evenemanget så fort vi fått besked om detta.

27 mars 2020
Information gällande resor i maj och juni
Angående resor i maj och juni så tar vi en dag i taget, vecka för vecka. Vi bevakar läget och följer dagligen utvecklingen och har kontakt med berörda myndigheter. Blir det förändringar i era bokade resor så kommer vi kontakta dig/er, ni behöver inte kontakta oss!

18 mars 2020
Alla resor med avgångsdatum t.o.m. 30 april är inställda
Ni som har inbokade resor t.o.m. 30 april kommer vi kontakta i turordning för respektive resas avgångsdatum. Ni behöver inte kontakta oss.

16 mars 2020
Avvakta med anmälningsavgifter och slutbetalningar av bokade resor
Ni som skall betala anmälningsavgifter och slutbetalningar av bokade resor med sista betaldatum senast 14 april 2020 skall avvakta med betalning. Efter 14 april görs en ny bedömning av UD och vi inväntar deras bedömning.

15 mars 2020
Vi kontaktar alla våra resenärer i turordning
Med anledning av Coronaviruset och den rådande situationen arbetar vi för fullt och sätter in alla resurser vi har. Ni som har inbokade resor och som berörs kommer vi kontakta i turordning för respektive resas avgångsdatum med start måndag 16 mars. Ni behöver inte kontakta oss, vi kontaktar er!

15 mars 2020
Coronaviruset – ny information och nya direktiv
Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut. Beslut om avrådan togs 14 mars 2020. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

13 mars 2020
Teaterresor till Stockholm i mars
Stockholm teater 21-22 mars samt 28-29 mars återkommer vi om med mera information vad som gäller för dessa resor måndag 16 mars.

13 mars 2020
Trädgårdsmässan
Trädgårdsmässan 27 och 28 mars är inställd. Ni som har bokat er på den resan kommer vi kontakta för mer information.

13 mars 2020
Alla resor utomlands med avresa i mars är framflyttade
Ni som har bokade resor kommer få ny och aktuell information om datum med mera vid senare tillfälle.

12 mars 2020
Information om kommande resor i mars
Vi får dagligen löpande information och besked från externa arrangörer som kan påverka våra resor. Ni som har resor inbokade i mars kommer få besked om det blir förändringar i er bokning.

12 mars 2020
Christer Sjögren 13 mars är framflyttad till lördag 5 september
Ni som är bokade på denna resa kommer få ny och aktuell information vid senare tillfälle. Ni är automatiskt ombokade till det nya datumet 5 september.

6 mars 2020
Hur påverkar coronaviruset min resa?
Regeringen, inklusive UD och Sveriges ambassader, följer utvecklingen noga och står i kontakt med lokala myndigheter i drabbade länder och relevanta svenska myndigheter, i synnerhet Folkhälsomyndigheten. Med anledning av konsekvenserna av coronaviruset avråder UD från:
• alla resor till Hubei-provinsen i Kina
• icke nödvändiga resor till övriga delar av Kina, med undantag för Hongkong och Macao.
• alla resor till Iran
• icke nödvändiga resor till regionerna Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trentino-Alto Adige, Aostadalen, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Marche och Toscana i norra Italien.
• icke-nödvändiga resor till staden Daegu och provinsen Gyeongbuk i Sydkorea.

Får man boka av eller om sin resa?
Vi besitter inte själva expertis i hälsomässiga eller säkerhetspolitiska frågor. Därför förlitar vi oss som alltid på UDs reserekommendationer samt följer paketreselagen. Så länge det inte finns en avrådan till ett specifikt resmål så planerar vi genomföra alla resor som vanligt och vanliga av- och ombokningsregler gäller. Om förändringar skulle ske med kundernas inbokade resor kommer vi att informera om det.

För mer information hänvisar vi till UD och Folkhälsomyndigheten eller WHO.
Det är viktigt för både oss som researrangör, dig som resenär och allmänhet att vara påläst och hålla sig uppdaterad med korrekt information genom att ta del av UD:s reseinformation samt information från Folkhälsomyndigheten och WHO.

Användbara länkar:

UD (Utrikes­departementet)

Folkhälsomyndigheten

Våra resevillkor

Hallens saker-resa-policy

Vad gäller vid om-/avbokning?
När du bokar en resa med Hallens Buss är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in eller flyttar fram en resa kontaktar vi dig och du erbjuds nya datum för resan eller tillgodokvitto. Antar du inte erbjudandet så återbetalar vi din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Resevillkor.

Här kan ni läsa brev från Smittskyddsläkaren i Kalmar län:

Brev till resenärer 2020.03.06

 

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG